Varen in Assen in Drenthe Nu

 

2 april 2014 – Het was op deze mistige morgen vroeg opstaan voor de bestuursleden Geert Bierling en Max Bruins. Zij zouden in het programma Drenthe Nu van RTV Drenthe met reporter Erik Sjoerd Nauta op locatie praten over het bootproject van de Stichting Varen in Assen.

Geert legt uit dat de bouw van de rondvaartboot een reintegratieproject is: “Jongeren die moeilijk aan het werk komen krijgen de kans werkervaring op te doen en cursussen te volgen.” Max vult aan: “Het is een geweldig project voor jonge mensen. Ook als de boot eenmaal klaar is blijft het een leer-werkproject.”

Het bestuur van de stichting is al aan het nadenken over vaararrangementen. Natuurlijk is er het ‘rondje Assen’, maar ook excursies naar Smilde of een combinatie van boot en bus naar Veenhuizen moet tot de mogelijkheden horen. Later in de uitzending kwam Jan Felix, de leermeester op de werkvloer, nog even aan het woord over een aantal technische details. De bouw verloopt volgens planning. De verwachting is dat deze unieke rondvaartboot voor Assen eind november in het water ligt.