Bouw rondvaartboot begonnen

 

27 nov 2013 – In een hal aan de Pottenbakkerstraat in Assen vond de officiële start plaats van de bouw van de rondvaartboot. Het initiatief van de Stichting Varen in Assen zou deze middag werkelijkheid worden. De gebroeders Felix hadden de ruimte, waar de contouren van de boot al zichtbaar waren, feestelijk ingericht. Onder het tevreden oog van secretaris Jan Kok, werden de vijftig aanwezigen welkom geheten door bestuurslid Max Bruins, die voor deze gelegenheid als ceremoniemeester optrad. Voorzitter Erik Appel gaf een korte diapresentatie over het 233 jaar oude laatste stuk van de Vaart. Zijn verhaal ging over mensen die gedurfde initiatieven hadden genomen en die wilskracht hadden getoond om hun doel te bereiken. De dia’s gaven en goed beeld van de enorme bedrijvigheid van schepen in de Vaart. In de presentatie werd ook pijnlijk duidelijk hoe tegenwoordig tussen september en april het water van de Vaart er verlaten en troosteloos bijligt. Voor de leden van het  bestuur was dit gegeven aanleiding om o.a. door het bouwen, en daarna exploiteren, van een boot meer dynamiek in dat laatste stukje van de Drentse Hoofdvaart te brengen.

Eddy Gelhever vertelde over de wijze waarop zijn bedrijf Meesterwerk BV betrokken is bij de bouw van de boot. Jan Felix van Watersport Assen lichtte zijn rol als leermeester op de werkvloer toe. Tenslotte vertelde Henk Kremer van Werkplein Baanzicht over zijn aandeel in het selecteren van kandidaten die bij de bouw van het schip worden ingezet.

Wethouder Henk Matthijsse prees het bestuur van de Stichting Varen in Assen met het genomen initiatief. Met het luiden door hem van de inmiddels aangeschafte scheepsbel, was de bouw van de rondvaartboot officieel begonnen.

De ceremoniemeester kondigde aan dat er over een half jaar nog een middag wordt georganiseerd om de vorderingen in de bouw van de boot met eigen ogen te kunnen zien. Bestuurslid Geert Bierling had gezorgd voor een mooie informatiemap. Na het drankje en hapje kreeg iedereen de map mee naar huis.

Foto’s start bouw rondvaartboot

[nivoslider id=”122″]